یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

هر کسی تلاش دارد مهدویت را به سمت منافع خود بکشاند. حوزه باید به صورت تخصصی در این عرصه وارد شده و با مدیریت خود، مهدویت را در مسیر درست به همگان ارائه نماید.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی درگفت‌وگو با مرکز خبر حوزه در باره نحوه ورود شبهات مهدویت درجامعه اظهار داشت:‌ بخشی از این شبهات به دلیل آگاهی کم نسبت به روایات بیان شده از سوی پیامبر(ص) در باره مهدویت است.

وی روایات نبوی را استحکام کننده مهدویت دانست و گفت:‌ بی اطلاعی در این عرصه منشأ شبهات و ابهامات شده است که مهم‌ترین کار این است، روایات نبوی ناظر به مهدویت را هرچه بییشتر اطلاع‌رسانی و دسته‌بندی و منظم شده به مردم ارائه کنیم.

* منابع اهل‌سنت متضمن مهدویت است

رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی، با بیان این که چنین شبهاتی از سوی برخی از برادران اهل‌سنت در عصر کنونی ایجاد می‌شود، اظهار کرد: با توجه به منابع اصلی اهل سنت، در گذشته مهدویت در میان اهل‌سنت بحثی جدی، محکم و غیر قابل انکار بود. ولی در عصر حاضر، برخی از برادران اهل سنت نسبت به این روایات که متضمن مهدویت است، بی اطلاع بوده و شبهه‌افکنی می‌کنند.

وی جدایی از فضای معنوی و دینی را راه دیگر به وجود آمدن شبهات مهدویت برشمرد و گفت: با توجه به این که مهدویت یک جریان خارق‌العاده است و بخش‌هایی از ابعاد آن چون عمر حضرت مهدی(عج) با علوم طبیعی همسو نیست، اگر ذهن در فضای معنوی و دینی نباشد و دل و جان با این فرهنگ تربیت نشود و به سطح کافی از ایمان نرسد، در این عرصه دچار تردید و ابهام می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، تلاش گسترده وهابیت در این عرصه را از دیگر راه‌های به وجود آمدن شبهات مهدویت برشمرد و گفت:‌ وهابیت در مقابله با تشیع، تلاش گسترده‌ای در عرصه‌های مختلف به ویژه در عرصه مهدویت می‌کند و مدام و پی در پی، در هر فرصت و‌ زمان و با به کار گیری تمامی امکانات دراین عرصه حضور دارد.

وی افزود: این فعالیت گسترده برای افرادی که آگاهی و آشنایی به روایات مهدوی ندارند، تأثیر بگذارد و آنها را دچار شبهه کند.

* راه‌های برطرف کردن شبهات مهدویت

رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی در ادامه در تبیین راه‌های مقابله با عرصه‌های تولید کننده شبهات مهدویت اظهار داشت:‌ نخستین گام در این عرصه، تأکید و اطلاع‌رسانی بر روایات نبوی در عرصه مهدویت است که می‌تواند در میان تمامی مذاهب اسلامی پذیرفته شود این شبهات را پاسخ دهد.

وی با بیان این که در این زمینه نباید روایات اهل‌بیت(ع) را در کنار آن قرار دهیم، گفت:‌ البته روایات اهل‌بیت(ع) نیز همانند روایات نبوی و از یک سنخ است، ولی برای پاسخ گویی به این شبهات، باید روایات نبوی در این عرصه را ارائه نمود.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی ایجاد فضای معنوی در جامعه را از دیگر راه‌های مقابله با این شبهات مطرح کرد و گفت: باید جریان تربیتی و ایمان را در جامعه نشر داد تا برخی شبهات که به دلیل خارق‌العاده بودن مسائل مهدویت در جامعه وجود دارد، برطرف شود.

* مراقب به وجود آمدن خرافات باشیم

وی با اشاره به آسیب‌های ایجاد فضای معنوی در جامعه نسبت به مهدویت اظهار کرد:‌ به وجود آمدن خرافات فراوان درباره مهدویت از جمله آسیب‌های این عرصه است که برخی انسان‌ها برای کسب جاه و مقام آن را در جامعه ایجاد می‌کنند و چهره شفاف مهدویت را آلوده می‌کنند.

رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی، حضور جدی و علمی حوزه در این عرصه را ضروری دانست و گفت: حوزه باید با برگزاری همایش‌ها و نشست‌های علمی با استفاده از متخصصان مهدویت، به آسیب‌شناسی بپردازد و نظر خود را به عنوان مرجعی برای خواص و عوام، درباره مهدویت به صورت صحیح و شفاف بیان نماید.

* حوزه، مرجع معرفی مهدویت برای خواص و عوام

وی افزود:‌ امروز هر کسی تلاش دارد مهدویت را به سمت منافع خود بکشاند. حوزه باید به صورت تخصصی در این عرصه وارد شده و با مدیریت خود، مهدویت را در مسیر درست به همگان ارائه نماید، در غیر این صورت ممکن است دیر شود و آسیب‌های کلانی را در آینده به بار آورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، تلاش گسترده حوزه در مقابل فعالیت‌های وسیع وهابیت را از دیگر راه‌های مقابله با شبهات برشمرد و با بیان این که نباید تنها به تقبیح آنها پرداخت، خاطرنشان کرد: وهابیت مدت‌ها است کارهای جدی‌ را در مقابله با آموزه‌های تشیع انجام می‌دهد؛ البته هر چند تمامی این کارها به صورت غیر عالمانه و کاملا غیر منصفانه و پر از مغالطه است، اما ضربه‌های خود را به اعتقادات افراد می‌زند.

وی ادامه داد: در این شرایط باید در مقابل وهابیت بدون این که به وحدت مسلمانان آسیبی برسانیم، تلاش مضاعفی انجام دهیم و این گونه فکر نکنیم که شبهات وهابیت همان‌هایی است که در گذشته وجود داشت، بلکه شبهات جدیدی در سال‌های اخیر ایجاد کرده‌اند که حوزه باید نسبت به این عرصه هوشیار باشد.

رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این که مقابله با شبهات نباید تنها به صورت فردی باشد، گفت: اگر حضور حوزه در مقابل فعالیت‌‌های وهابیت به صورت فردی باشد، ممکن است افراد گاهی انگیزه پیدا کرده و مطالعه‌ای در این عرصه انجام ‌دهند، ولی پس از مدتی آن را رها می‌کنند. بنابراین حوزه باید مرکز مطالعات علمی دقیقی را راه‌اندازی نماید و خود متکفل این امور باشد.

* کارهای فردی تأثیر چندانی ندارد

وی در ادامه به نقش مبلغان در مقابله با شبهات مهدویت اشاره و با بیان این که، مبلغان باید مانند واسطه‌ای میان مردم و حوزه باشند، گفت: مبلغان عرصه شبهات مهدویت، بیش از این که کار تبلیغی انجام دهد، باید واسطه‌گری میان مردم و حوزه را عهده‌دار باشند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی افزود: مبلغ باید از سوی نهادی در حوزه، نسبت به جدید ترین مطالب عرصه مهدویت حمایت شود در غیر این صورت، اگر تنها به آموزه‌های گذشته خود اکتفا نماید، نمی‌تواند تأثیر زیادی در این عرصه داشته باشد.

حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با بیان این که مبلغان از نزدیک با مردم و جوامع در ارتباط هستند، گفت: مبلغ نیز باید مسائل مربوط به مهدویت و واقعیت‌های جامعه را به حوزه منتقل نماید تا حوزه بتواند بر اساس آن برنامه‌ریزی کند.

رییس مرکز تحقیقات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر حمایت حوزه از مبلغان صورت نگیرد و مبلغان نیز مشکلات و نیازهای مناطق مختلف در این عرصه را در اختیار حوزه قرار ندهند، در مقابله با برنامه‌های روزانه دشمن نمی‌توانیم کار چندانی انجام دهیم.

وی خاطرنشان کرد: حوزه که امور دینی مردم را عهده‌دار است، باید در عرصه‌های مختلف دینی چون مهدویت به صورت برنامه‌ریزی‌شده،‌ جدی‌تر از گذشته وارد عمل شود و از ظرفیت‌های غنی‌‌ای که در اختیار دارد، در نشر و حفظ اعتقادات مردم تلاش کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha